Positief nieuws op Wereld Bijendag; stap vooruit voor biodiversiteit

Startup BoeketReekZZZ brengt eerste bij-vriendelijke bloemenabonnement

 

Goed nieuws voor de natuur, voor wilde bijen én voor duurzame bedrijven en organisaties: vanaf vandaag – 20 mei 2020, Wereld Bijendag, is BoeketReekZZZ live: het eerste bij-vriendelijke bloemenabonnement. Daarmee krijg je elke week mooie kleurrijke boeketten met zo duurzaam mogelijk gekweekte bloemen. En per boeket gaat € 1 naar de Honey Highway.

BoeketReekZZZ is een startup met een missie. “Onder het motto ‘bloemen met een goed verhaal’ willen wij volledig duurzame en pesticidevrije boeketten leveren, uiterlijk in 2025”, aldus initiatiefnemer Michael Aal. “Daarom bieden wij boeketten die zo bij-vriendelijk en duurzaam mogelijk zijn gekweekt, bij voorkeur zonder pesticiden. Momenteel zijn nog niet alle bloemen 100% bij-vriendelijk verkrijgbaar. Maar door vraag te creëren, dagen we bloemenkwekers uit om ‘nee’ te zeggen tegen pesticiden. Ter bescherming van de natuur en de kwetsbare bestuivende insecten. Het kan, het móet!”


Van verpakking tot bezorging: zo duurzaam mogelijk

Naast de bloemen zijn ook de materialen en processen bij BoeketReekZZZ zo duurzaam mogelijk. “Zo gebruiken we geen plasticfolie maar composteerbaar bloemenpapier,” aldus Aal, “en binden we onze boeketten niet met elastiekjes maar met natuurtouw. Onze bloemenhangers maken we van groeipapier en onze verzenddozen van FSC-recyclekarton. Zo kiezen we bij alles wat we doen de best mogelijke optie.”


Online abonnementen en extra boeketten

BoeketReekZZZ biedt de meest bij-vriendelijke boeketten van Nederland aan via online abonnementen. “Via een online account kun je je abonnement(en) zelf simpel afsluiten en beheren. Dan krijg je elke week zo’n gezond en vers boeket, voor € 32,95 per keer. Dat is inclusief btw, bezorging én zeven dagen vaasgarantie. Daarnaast kun je als klant ook extra boeketten bijbestellen voor speciale gelegenheden of om cadeau te doen.”


Doelgroep: milieubewuste bedrijven en organisaties

BoeketReekZZZ mikt in eerste instantie vooral op bedrijven. “Onze abonnementen zijn ideaal voor organisaties die duurzaam werken écht belangrijk vinden en onze missie steunen. Door ook je bloemen zo duurzaam en bij-vriendelijk mogelijk te kiezen, maak je een positief statement in je receptie, kantoor, ontvangstruimte of showroom”, aldus Aal. “Door te werken met abonnementen willen we de continuïteit en kritische massa opbouwen die nodig is om zo veel mogelijk kwekers mee te krijgen.”


Per boeket € 1 naar Honey Highway

Met de boeketten van BoeketReekZZZ doe je als klant dubbel goed: je kiest je bloemen zo duurzaam mogelijk en geeft wilde bijen meer biodiversiteit. Per verkocht boeket doneert BoeketReekZZZ namelijk € 1 aan de stichting Honey Highway, die daarmee inheemse bloemen inzaait in bermen en op dijken langs Nederlandse wegen.”

Honey Highway-initiatiefneemster Deborah Post is dolblij met de samenwerking met BoeketReekZZZ. “Wilde bijen zijn van levensbelang voor gezonde natuur. Door giftige bestrijdingsmiddelen en veel te weinig wilde bloemen zijn veel bijensoorten met uitsterven bedreigd”, aldus Post. “Gelukkig hebben we in de afgelopen jaren in heel Nederland al 110 km bermen en dijken kunnen inzaaien met bloeiende bloemen en planten, om de biodiversiteit terug te brengen. De ondersteuning van BoeketReekZZZ is heel welkom: daarmee kunnen we flink doorpakken!”


Volg ons op:
www.facebook.com/boeketreekzzz

www.instagram.com/boeketreekzzz

www.linkedin.com/company/boeketreekzzz