Over ons

Wij zijn BoeketReekZZZ gestart omdat het nodig is! Bijen zijn van levensbelang voor de natuur. Gezonde bijen zijn voor ons een teken van een gezonde en schone wereld. Daarom verdienen zij (en alle andere bestuivende insecten) alle mogelijke bescherming.

Wij geloven in een wereld vol levendigheid en groei. Daarom zorgen we goed voor de bijen en bezorgen we prachtige boeketten op werkplekken in heel Nederland. Onze bloemen komen van zorgvuldig geselecteerde kwekers die dagelijks met passie bezig zijn met het kweken van de mooiste bloemen. Steeds meer kwekers zien in dat er gezondere, en dus bij-vriendelijkere, alternatieven zijn voor het gebruik van pesticiden. Dat verruimt voor ons de keuze om mooie, duurzame en bij-vriendelijke boeketten samen te stellen. Zo zetten wij, samen met de bijen, de wereld om ons heen in bloei.

Naast onze bij-vriendelijke boeketten werken we bij BoeketReekZZZ zo duurzaam mogelijk. We gebruiken waar nodig touw in plaats van elastiek, geen plastic, boeketlabels van groeipapier en composteerbaar boeketpapier. En zelfs onze bloemenvoeding zit verpakt in industrieel composteerbaar materiaal. We versturen onze boeketten in een stevige FSC-recyclekartonnen doos bedrukt met biologisch afbreekbare inkt. De bezorging gaat via PostNL met hun COreductieplan. En omdat schoon altijd nóg schoner kan, blijven we continu zoeken naar nieuwe mogelijkheden om onze bloemen en boeketten nog duurzamer en bij-vriendelijker samen te stellen, te verpakken en te bezorgen.

We zijn ambitieus: wij willen niet alleen zélf vanaf 2025 volledig duurzame en pesticidevrije boeketten leveren; daar hebben we kwekers en toeleveranciers in onze keten voor nodig die ook constant op zoek zijn naar – en doorontwikkelen op – duurzame en bij-vriendelijke oplossingen. Door voldoende vraag te creëren voor onze boeketten willen we een versnelling aan brengen in het (door)ontwikkelen van deze oplossingen. En die vraag naar onze boeketten? Die moet natuurlijk komen van onze klanten, jullie dus.

Met een BoeketReekZZZ abonnement draagt iedere klant bij aan het redden van onze bijen en andere belangrijke bestuivers.

Alvast dank voor je support!